Gepost op

Waarom zou je willen wonen in Duitsland?

Steeds meer mensen gaan het avontuur aan en besluiten om uit onze koude kikkerlandje weg te trekken. Een erg dappere maar ook spannende keuze, want waarom zou je in godsnaam weg gaan? Gelukkig is verhuizen niet zo lastig met de soepele regels in de Europese Unie. Veel mensen gaan dan ook bijvoorbeeld naar Duitsland. Lees hier een aantal redenen om naar Duitsland te verhuizen.

1. Goedkopere huizen
Het zou je wellicht verbazen, maar in Duitsland zijn de huizen een stuk goedkoper dan in Nederland. Dan spreken wij niet over een paar duizend euro op een aantal ton, maar waar je in de Randstad een kleine eensgezinswoning kunt kopen kan je in de buurt van Berlijn soms al een vrijstaand huis krijgen. Dit geldt niet alleen voor huizen diep in Duitsland, maar ook voor huizen net over de grens. Veel (oudere) mensen kiezen ervoor om van hun pensioen te genieten net over de grens, aangezien zij zo veel rianter kunnen wonen. Met een paar kilometer rijden zijn zij toch weer in Nederland.

2. Auto
Duitsland staat natuurlijk bekend om zijn fabricatie van auto’s, het is dan ook een heel vriendelijk land voor jouw auto. De wegenbelasting is veel lager dan die in Nederland, daarnaast is tanken ook veel goedkoper. Maar daarnaast zijn er ook nog andere voordelen. Wat dacht je er bijvoorbeeld van dat er op veel wegen geen snelheidslimiet geldt? Je kunt lekker scheuren!

Ben je al enthousiast geworden? Ga eens een keer kijken naar het aanbod van huizen in Duitsland. Dit kun je bijvoorbeeld doen op hollandimmocenter.com.