Gepost op

Makelaars Duitsland

Een huis kopen on Duitsland is niet altijd een eenvoudige zaak, juist omdat er rekening gehouden moet worden met Duitse regels en wetten. Een Duitse makelaar is dan ook dé oplossing: deze weet immers precies wat er bij het kopen van een woning in Duitsland komt kijken en kan je dus begeleiden bij het zoek- en koopproces!

Belangrijk bij een Duitse makelaar bij oostmakelaardij

Als je niet oplet bij het zoeken naar een woning in Duitsland dan loop je heel wat risico. Hoewel het kopen van een huis een proces is dat altijd ongeveer hetzelfde verloopt, zijn er toch een aantal zaken waar je best op let.

Als je een makelaar vindt in Duitsland dan ga je een zogenaamd makelaarscontract aan. Dit wil zeggen dat, als deze makelaar je informatie geeft over een bepaalds huis (zoals het adres en de gevraagde prijs), je deze persoon een provisie verschuldigd bent als je dat huis daadwerkelijk koopt.

Huis aangeboden bij meerdere makelaars

Als de woning bij meerdere makelaars wordt aangeboden dan moet je enkel provisie betalen aan de makelaar die jou het huis heeft getoond. Als dit er meerdere zijn, hebben ze echter allemaal recht op een provisie! Dit voorkom je door:

1. Duidelijk te maken dat je het huis reeds kende als een makelaar het toont
2. Duidelijk te maken voor welke woning in de catalogus je een contract bent aangegaan
3. Zorgvuldig te overwegen of het huis iets voor jou is, waardoor de zoektocht dus ook veel eenvoudiger wordt.